SaaS (Software as a Service)

Software as a service, türkçe'ye "hizmet olarak yazılım" şeklinde çevrilmiş olsa da piyasada saas kısaltması daha yaygın kullanılmaktadır. Kısaca internet üzerinden sunulan hizmet demektir.

Hizmet olarak yazılım (saas), bulut tabanlı uygulamalara i̇nternet üzerinden bağlantı sağlar ve kullanıcılar yine internet üzerinden bu uygulamaları kullanır. Sık kullandığımız e-posta, takvim, ofis araçları ve web site araçları birer saas örneğidir. Örneğin gmail, office365 uygulamaları, trello, Efilli…

Şirketinize uygun olan saas ürünlerini bir bulut hizmeti sağlayıcısından "kullandıkça öde" esasına göre satın alır veya kiralarsınız. Kullanıcılar (yani çalışanlarınız) web tarayıcısı üzerinden bu uygulamaya bağlanır. Saas ürünleri kişisel kullanım için yaratılmış ücretsiz uygulamalar ve kurumsal kullanıma uygun ücretli (veya freemium*) uygulamalar olabilir.

Günümüzde e-posta adresi olan herkes bir saas ürünü kullanmış demektir. Kısaca süreç şu şekilde ilerler:

  • Web tarayıcısı kullanarak yazılıma erişirsiniz,
  • Üyelik bilgilerinizi kullanarak giriş yaparsınız,
  • Hizmet sağlayıcısının ağında depolanan e-postalarınıza (ve size ait diğer bilgilere) erişirsiniz.

Hizmet Olarak Yazılımı Neden Tercih Etmeliyim?

Saas, kısa sürede gelişmiş uygulamalara erişim sağlar. Erişim ve kullanım için herhangi bir donanım/yazılım satın almanıza veya herhangi bir yükleme/güncelleştirme yapmanıza gerek yoktur. Şirketinizin ihtiyacı olan kurumsal uygulamalar ne kadar karışık olursa olsun gerekli altyapı ve yazılımı kurma, dağıtma ve yönetme işini saas sağlayıcınız halledecek. Saas olarak hizmet veren erp, crm ve web analitik araçları ile maliyetlerinizi büyük bir oranda azaltabilirsiniz.

Saas uygulamalarının maliyeti belirlediğinizin üstüne çıkmaz. Kullandığınız ölçüde bir plan seçer, böylece tasarruf edersiniz.
Saas uygulamalarının birçoğu, eğer mümkünse, mobil kullanım olanağı sağlar. Saas ürünleri bulut tabanlı çalıştığından internete bağlanan her bilgisayar ve cihazda kullanabilirsiniz. Bulut sistemi sayesinde cihazınıza zarar gelse bile verilerinizin korunması garantilenmiş olur.

Bazı kurumsal uygulamalar karmaşıklığı nedeniyle tüm özellikleri mobil cihazlarda sağlayamasa bile iş yerinizde işlerin hızlandığını siz de fark edeceksiniz. Üstelik bu özelliklerden faydalanırken verilerinizin güvenliğinden endişelenmenize gerek kalmaz. Çünkü bu tarz uygulamalar yüksek güvenlik önlemleri barındırır.

Efilli profesyonel web sitesi analiz aracını, kaliteli bir hizmet olarak sunmayı kendine hedef edinmiştir. Birlikte yapabileceklerimizi keşfetmek ve ücretsiz demo versiyonunu kullanmak için efilli. Com adresini ziyaret edin. Servislerimizle ilgili aklınızdaki tüm sorular için info@efilli. Com adresine bir mail gönderebilirsiniz.

Saas, yapay zeka, veri bilimi ve diğer ilgi çekici konularla ilgili yazılarımızın devamını görmek için efilli blog bültenine abone olmayı unutmayın! Yakında görüşmek üzere…

*freemium: i̇lk üyelikte ücretsiz demo veya belli bir limiti olan ücretsiz paket sunan, "kullandıkça öde" mantığıyla çalışan sistem. Sağlanan hizmetin miktarı arttıkça planlar değişir, böylece daha küçük ölçekli işler için fazladan ücret ödenmez.

Kaynaklar:

Https: //sherpa. Blog/makale/saas-girisimler-icin-gelir-modelleri
https: //searchcloudcomputing. Techtarget. Com/definition/software-as-a-service
https: //empireflippers. Com/saas-business-model-explained/
https: //medium. Com/hackernoon/how-i-built-a-profitable-saas-web-app-from-idea-to-first-sales-782efb19d900
https: //azure. Microsoft. Com/tr-tr/overview/what-is-saas/
https: //medium. Com/peoplebox-ats/saas-nedir-faydalar%c4%b1-nelerdir-2a866b13315d

Yasal Uyarı: Yayınlanan her türlü yazı ve içeriğin tüm hakları Efilli Yazılım’a aittir. Kaynak gösterilse veya aktif link verilse dahi yazı, ses, video gibi her türlü içeriğin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz, yayınlanamaz, paylaşılamaz ve değiştirilemez.

Gelişmelerden Haberdar Olun
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.