Kişiselleştirme web siteleri için önemli midir?

Daha önce size küçük gelen bir ayakkabıyı giymek zorunda kaldınız mı? Ya da yazın postal giymek zorunda olan askerlerin hikayelerini mutlaka duymuşsunuzdur. Devasa telekom şirketlerini düşünün. İçeriği internet, dakika ve sms'ten oluşan onlarca farklı paketi kullanıcılarına anlatmak için neden bu kadar çaba harcıyorlar?

Facebook paylaşımlarında, youtube önerilenlerinde ya da udemy'de " kayıt olmak isteyeceğiniz diğer kurslar " alanından aslında kişiselleştirme ve kişisel pazarlamaya oldukça aşinayız. Telefonumuza doğrudan yüklü olarak gelen müzik oynatıcılarındaki karışık çalma özelliğini bilmeyen yoktur. O ruh halinden bu ruh haline atan, sahil kenarında yatma hayali kurarken bir anda paraşüt ile düşme hissi uyandıran o özensiz algoritma ile spotify'ın şarkı öneri sistemi yarışabilir mi?

Spotify, 2 yıl gibi kısa bir sürede 94 milyon yeni kullanıcıyı sistemine dahil etti. Udemy kuruluşundan sonraki 10 yılda 40 milyondan fazla öğrenciye eğitim verdi. Rakamlar kişiselleştirmenin sonuçlarının ne derece olumlu olduğunu, algı yönetiminde ve rekabet piyasasında fırsatlar yarattığını bize özel bir şairin güzel dizeleri gibi sunuyor.

Ziyaretçinin hedeflerine doğrudan ulaşmasına yardımcı olma amacı ile çıkılan kişiselleştirme macerasında firmanızın en önemli değeri olan ziyaretçilerinin demografik ve davranışsal verilerini analiz etmek, çıkan verilere uygun teklif ve geri bildirimler sunarak satın alma miktarı ve sürecini hızlandırmak efilli ile çok kolay.

Gelişmiş tavsiye algoritması sayesinde ürünlerin sepete eklenmesinde itici güç olabilir, dönüşüm oranlarını arttırılabilirsiniz. "bu ürün ile ilgilenenler şu ürünlere de baktı" gibi uyarılar ile ürün yelpazeniz içerisinde müşterilerinizin düşünce yapılarında fark yaratabilir, yüksek tıklanma oranlarına erişebilir ve rekabet avantajı yaratabilirsiniz. Tavsiye ve şikayetleri önemseyerek geri bildirim toplayabilirsiniz.

Geçmişte yaşanmış problemleri çözerek müşterilerinizin sadakatini kazanabilir, ağızdan ağıza pazarlama ile popülerliğinizi kısa sürede arttırabilirsiniz. Müşteriyi her zaman önde tutan bir iş modeli ile eski tabirdeki "ben yılların esnafıyım, yerimiz burada" hissiyatını müşterilerinize dijital olarak sunabilirsiniz.

Gündelik hayatta çoğu zaman farkında olmasak da alım kararlarımızda tavsiyelere göre hareket ediyoruz. Hatta çoğu kişi yanında bir yakını olmadan alışverişe çıkmak dahi istemiyor. Sadece sevdiğiniz markaların ve restoranların olduğu bir alışveriş merkezi hayal edin. Hatta abartarak tüm ürünlerin bedenini kendi bedeninizde ve sevdiğiniz renklerde düşünebilirsiniz.

Efilli ile tüketicilerinizi doğru analiz edip sitenizi kişiselleştirerek müşterilerinize bu hayali yaşatabilirsiniz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan her türlü yazı ve içeriğin tüm hakları Efilli Yazılım’a aittir. Kaynak gösterilse veya aktif link verilse dahi yazı, ses, video gibi her türlü içeriğin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz, yayınlanamaz, paylaşılamaz ve değiştirilemez.

Gelişmelerden Haberdar Olun
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.