Müşterilerinizi Sınıflandırmak Ne İşinize Yarar?

Efilli'nin tercih sebebi olmasında en etkili özelliklerinden biri, gelişmiş müşteri sınıflandırma algoritması. Efilli ile müşterilerinizi ilgi alanlarına, site içi davranışlarına, satın alma geçmişlerine göre sınıflandırabilirsiniz. Şimdi sınıflandırma yapmanın size faydalarını kısaca inceleyelim. Keyifli okumalar…

Detaylı Analizler

Sitenize ulaşma şekilleri, kullandıkları cihaz ve site içi davranışlarına göre oluşturulmuş müşteri sınıflarını analiz ederek pazarlama aktivitelerinize verinin dokunuşunu deneyimleyebilirsiniz. Bunun yanında müşterilerinize sağladığınız gelişmiş deneyim sayesinde dönüşüm oranlarınız olumlu etkilenecek.

Kategoriye Özel Kampanyalar

Otomatikleştirilmiş bağlılık kampanyaları bünyesinde oluşturulmuş özel aksiyonlar sayesinde müşteri bağlılığını üst düzeylere çıkarabilirsiniz.

İşe yarar metrikler

Müşteri yaşamboyu değeri (lifetime value), tıklama oranı (clickthrough rate), oturum süresi (session duration), sipariş sıklığı gibi hayati verileri hesaplama işini efilli'ye bırakın. Panonuzda hepsini görüp değerlendirebilir, diğer önemli işlerinize daha çok zaman ayırabilirsiniz.

Daha yüksek "elde tutma oranı" tutma oranı, yani retention rate, kazandığınız müşterilerinizden elde ettiğiniz kârı ölçmenizde yardımcı olur.
Müşterilerinizin sürekli değişen ihtiyaç ve beğenilerine uygun olarak sitenizi optimize etmek, onları kaybetmenizin önüne geçer.

Akıllı Yeniden Hedefleme

"facebook severler" ile "alışveriş tutkunları"nı karıştırmayın. Müşterilerinize ait olduğu segmentlere göre yeniden hedefleme kampanyaları sunun ve bütçenizi doğru şekilde kullanın.

"Churn" Belirleme

Churn rate, belirli bir dönemde kaybettiğiniz müşteri sayınızın, toplam müşteri sayısına oranını ifade eder. Efilli ile önceden çok alışveriş yapmış ama artık pek uğramayan müşterileriniz için özel kampanya ve teklifler oluşturarak onları geri döndürün.

Efilli ile yapabileceklerinizi konuşmak için bizimle iletişime geçebilir, takip edebilirsiniz!

Gelişmelerden Haberdar Olun

Öne Çıkan Yazılar

Rızanın Geri Alınması
Kişisel Verilerin İmhasını Gerektiren Haller
VERBİS ve Daha Fazlası
Özel Nitelikli Kişisel Veriler Hangi Durumlarda İşlenebilir?
Kişisel Verilerin Korunması ve Mobil Oyunlar

Yasal Uyarı: Yayınlanan her türlü yazı ve içeriğin tüm hakları Efilli Yazılım’a aittir. Kaynak gösterilse veya aktif link verilse dahi yazı, ses, video gibi her türlü içeriğin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz, yayınlanamaz, paylaşılamaz ve değiştirilemez.

Gelişmelerden Haberdar Olun
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.