E-Ticaret ve SEO Hakkında Araştırmalar

E-ticarette anahtar performans göstergesi (key performance indicator) olarak en sık kullanılan oranlardan biri olan "dönüşüm oranı", yalnızca bir rakamdan ibaret değil. Yalnızca başlıkların dönüşüm oranlarını incelemek tek başına yeterli olmuyor. Ziyaretçileri türlerine göre inceleyip dönüşüm oranlarını değerlendirmek daha sağlıklı sonuçlar veriyor. Dönüşüm oranı formülünü basitçe satış sayısının toplam ziyaretçi sayısına bölümü olarak belirtmiştik. Fakat dediğimiz gibi, bu yeterli değil.

Google, e-ticaret dönüşüm oranını şöyle açıklamış:

"alışverişlerin oturumlara oranının yüzdelik olarak belirtilmiş halidir. Örneğin, her 10 oturumda 1 alışveriş bize %10 e-ticaret dönüşüm oranını verir. "

Dijital dünyadaki birçok metrikte olduğu gibi, bunun için de farklı olguları bir arada değerlendirmek gerekiyor.

2019 yılı dönüşüm oranlarıyla ilgili episerver'ın yaptığı araştırmaya göre, 159 farklı markanın web sitesinden 1.3 milyar insan, dönüşüm oranları konusunda benzerlik gösteriyor. Bu oranları müşterilerin geldikleri kaynaklara göre sınıflandıran episerver araştırması, sitede bir arama yapan müşterilerin daha yüksek dönüşüm oranları sağladığını gösteriyor.
Salecycle, bu verileri de kullanarak e-ticaret siteleri için bir dönüşüm funnel'ı hazırladı. Buna göre, siteyi ziyaret eden kullanıcıların yarısından azı bir ürün sayfasına giriyor, ve bu kullanıcıların sadece üçte biri bir ürünü sepetine ekliyor. Alışverişle sonlanan oturumlar ise sadece %3,3 seviyesinde kalıyor.

Smart insights, seo konusunda ilginç bilgiler paylaştı, buna göre;

Çevrimiçi ve çevrimdışı kanalları bağlayarak müşterilerinizin karar verme sürecini kolaylaştırabilirsiniz.

Küreselleşen dünyada ürünlerinizi dünya çapında tanıtmak istiyorsanız, seo çalışmalarınızı birden fazla dilde yürütmek işinize yarar.

2020 yılında sıklıkla karşılaşacağımız sesli arama özelliği, bir trend olacak gibi görünüyor. Her şeye daha hızlı ulaşmak isteyen tüketiciler, sesli aramaları sitenizde görünce rakiplerinizi elemiş olacaksınız.

Seo ve e-ticaret hakkında daha fazla bilgi için efilli blog sayfasını ziyaret ederek ihtiyacınız olan bilgileri edinebilir, bulamadıklarınız için bize ulaşabilirsiniz.

Kaynak:

https: //www. Smartinsights. Com/ecommerce/ecommerce-analytics/ecommerce-conversion-rates/

Yasal Uyarı: Yayınlanan her türlü yazı ve içeriğin tüm hakları Efilli Yazılım’a aittir. Kaynak gösterilse veya aktif link verilse dahi yazı, ses, video gibi her türlü içeriğin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz, yayınlanamaz, paylaşılamaz ve değiştirilemez.

Gelişmelerden Haberdar Olun
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.