E-Ticaret Sitenizi Müşterilerinize Nasıl Sevdirirsiniz?

E-ticaret sitenizin tasarımı, kullandığınız altyapının güvenliği ve ürünlerinizin kalitesi kadar önemlidir. Siteniz, müşterilerinizin ilgisini çekmek ve tekrar sizden alışveriş yapmalarını sağlamak için aranızdaki köprüdür. Bunun için yapmanız gereken ilk şey; iyi bir web tasarım.

Adınız neydi?
Sitenizi duyurmak için bir isme ihtiyacınız var. Bu isim abartısız, söylemesi kolay ve konunuzla alakalı olmalı. Uzun isimlerden de kaçınmanızı öneririz. E-ticaret sitenizin ismi 2 kelimeyi geçmesin.

  • Fazla söze gerek yok.
    Sitenizde kullandığınız metinler yalın ve bilgilendirici olmalı. Müşteri aradığını bulmalı ve bunun için yorulmamalı.
  • Müşteriniz sizin göz bebeğiniz.
    Bir e-ticaret sitesi kurmanın temel amacı müşteri çekmek, para kazanmak ve bunun sürekliliğini sağlamaktır. Bunun için hizmet kalitesine ve müşterilerinizle olan ilişkinize değer vermelisiniz. Onları kendi çıkarlarınızın üzerinde tuttuğunuzu hissettirmelisiniz. Bunu da kullandığınız dil ve sağladığınız ek hizmetlerle gösterebilirsiniz.
  • Seçimi müşterileriniz yapsın.
    Günümüzde birçok ödeme yöntemi var. Her müşterinin kendine yakın bulduğu yöntem farklı olabilir. Sadece eft, havale, kredi kartı özellikleri artık ne yazık ki yeterli değil. Taksit imkanları, kapıda ödeme, indirim kuponu gibi özellikler de eklendiğinizde daha mutlu müşteriler elde edebilirsiniz.
  • İlk izlenim önemli.
    Sitenize gelen kullanıcıların alışverişe başlamadan önce görecekleri ilk şey, arayüz tasarımınızdır. Bunu web tasarımcınızdan "front-end" olarak da duymuş olabilirsiniz. Göz yormayan, sade bir tasarımla kullanıcıları bir sonraki aşama olan alışverişe yönlendirmeniz kolaylaşır. Bunun için font (yazı tipi), renk seçimi ve kullandığınız görsellerin sadeliği; üzerine düşünmenizi gerektiren ilk alanlardır.

Font: Rahat okunabilir olmalı. Başlıklar, gövde metinleri ve butonlarda kullandığınız yazı tipi boyutları tutarlılık göstermeli.

Renk seçimi: Çok canlı veya çok soluk renkler yerine ara tonlar tercih edilmeli.

Görseller: Çok kalabalık ve çok renkli görseller kullanıcılarınızın gözünü yorar. Sadelik burada da ön planda olmalı.

  • Mobil siteniz de en az web siteniz kadar iyi görünsün.
    Telefon kullanımının bilgisayar kullanımına eşit -hatta belki daha fazla- olduğu günümüzde kullanıcılarınız bir kısmı mobil cihazlardan sitenize erişiyor olabilir. Sitenizi mobil cihazların tarayıcılarıyla uyumlu hale getirmeniz gözden kaçırılmaması gereken bir nokta.

Efilli, bir web sitesi analiz aracı olarak karmaşık verileri sade bir tasarımla size sunuyor. Size sunulan mouse hareketleri haritası ve ısı haritası sayesinde hangi tasarımların daha çok ilgi çektiğini gözlemleyebilirsiniz. Eğer sitenizin tasarımı konusunda desteğe ihtiyacınız varsa bir uzmandan destek alabilirsiniz. Cool dijital bu konuda ihtiyacınızı karşılayabilir.

Tasarım, yapay zeka, veri bilimi, e-ticaret konusunda ilginizi çekecek içerikleri takip etmek için efilli bülten'e üye olmayı ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın! Görüşmek üzere…

Yasal Uyarı: Yayınlanan her türlü yazı ve içeriğin tüm hakları Efilli Yazılım’a aittir. Kaynak gösterilse veya aktif link verilse dahi yazı, ses, video gibi her türlü içeriğin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz, yayınlanamaz, paylaşılamaz ve değiştirilemez.

Gelişmelerden Haberdar Olun
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.