Veri Gölleri İşletmeniz İçin Ne Kadar Etkili?

Veri odaklı çalışan işletmelerin tümü her gün yeni bir veri yönetim yolu arıyorlar. Büyük verilerin yönetilmesi de kolay olmadığından onları küçük veri gölleri haline getirmek önemli bir konu oluyor.

Veri gölü nedir?

Veri gölü, yapılandırılmış veya yapılandırılmamış verileri saklayan veri depolarıdır. Elde ettiğiniz tüm verileri dönüşüme sokmadan veri gölünde depolayabilirsiniz. Bir data lake benimseyerek, veri depolama ve işleme yeteneğinizi geliştirerek potansiyel müşterilerinize ulaşmanızı kolaylaştırabilirsiniz. Verilerinizi kolayca yönetebilmek ve toplayabilmek için efilli'yi kullanabilirsiniz.

Veri göllerini işletmeniz için etkili hale getirmeniz için 4 adımı uygulamanız gerekir.

1. İşletmenize yönelik bir veri gölü tanımlayın.
İşletmenizin veri gölünde topladığınız değerli veri depolaması sayesinde diğer işletmelerden öne geçebilir ve rekabet avantajı elde edebilirsiniz. Bir veri gölü veri ambarından daha çok gelişmiştir ve verilerin yönetilip işlenmesinde kolaylık sağlar. Giderek artan tüketici verilerinin hacmiyle daha kolay başa çıkarsınız.

2. Veri gölünün avantajının farkına varın.
Veri gölü, veri analitiğinin kalitesini arttırarak stratejik kararlarınızı kolaylaştırır. Ayrıca size yeni yol haritaları çıkarır. Makine öğrenimini kolaylaştırarak mühendislerin belirli görevleri yerine getirebilmesi için geçmiş verileri girdi olarak kullanmalarını sağlar. İşletmenize bir veri akışı oluşturur ve süreçleri doğrulamanızı sağlar. Tüm bunları yaparken verilerin kullanılabilir, güncel ve erişilebilir hale getirilmesi sadece bilgisayarlar yardımıyla yapılmaz ve insan gücü gerektirir.

3. İş zekasını geliştirmek için veri gölü kullanın.
İş zekası, işletmenizdeki uzmanların ham verilerle çalıştığı önemli bir yaklaşımdır. Bu yaklaşımı tam anlamıyla yerine getirebilmek için veri depolama sistemi kullanmak önemlidir. Böylece büyük veriler küçük parçalar haline getirilir ve daha anlamlı bir şekilde analiz edilebilir. İş zekasının öncelikli olduğu pek çok alan vardır fakat bunların içinde en önemli olanları; lojistik ve tedarik zinciri, finans ve sigorta, sağlık, telekomünikasyon, pazarlama ve reklamcılık bulunmaktadır. Tüm bu saydığımız alanlarda veri gölü oldukça önemlidir çünkü verilerin işlenmesi için büyük bir potansiyel sağlar.

4. Diğer işletmelerin ve sektörlerin veri göllerini nasıl kullandığını anlayın.
İş zekası ve veri gölünü bir arada kullanmak ham verilere hızlı erişim sağladığı gibi güvenli depolama ve daha az zaman ve çaba sarf etmenizi de sağlar. Böylelikle çok sayıda basamağı olan işlemlerde basamaklar birleştirilebilir ve işin normalde yapıldığı zaman azaltılabilir.

Veri gölleri veri işleme çözümleri için büyük bir fayda sağlar. Karmaşık ticari işlemleri çözmek, potansiyel müşterileri belirleyebilmek için veri gölü kullanılmalıdır. İşletmenizin rakiplerinden önde olmasını istiyorsanız ve müşterilerinizin kişisel verilerini kolayca yönetmek, stratejik kararlarınızda önem sahibi olmasını istiyorsanız bize ulaşın! [email protected]

Yasal Uyarı: Yayınlanan her türlü yazı ve içeriğin tüm hakları Efilli Yazılım’a aittir. Kaynak gösterilse veya aktif link verilse dahi yazı, ses, video gibi her türlü içeriğin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz, yayınlanamaz, paylaşılamaz ve değiştirilemez.

* Görsel kaynakça: Unsplash

Gelişmelerden Haberdar Olun
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.