Konum Verilerini İşletmeniz için Kullanın

Konum verileri müşterilerinizle etkili iletişim kurmanızı sağlayabilen verilerdir. Burada önemli olan konum verisi kullanacak işletmelerin bu verileri nasıl yöneteceği ve yasalara nasıl uygun toplayacağıdır.
Konum verileri ve çerez verileri uygulama pazarlamacıları için oldukça önemlidir. Genel olarak tüm işletmelerinin tüketicilere yönelik araştırmalar yapmalarına, tüketicilere yönelik mesaj hedeflemesine ve çok daha fazla olanak sağlar.

Konum verileri, uygulamaların belirli aralıkta olup olmadığını belirleyerek tüketici davranışlarını anlamaya yarar. Konum verilerini destekleyen iki farklı teknoloji mevcuttur. Bunlar işaretçiler ve coğrafi sınırlamadır. Coğrafi sınırlama belirli bir alana çit çeker ve oradaki müşterilerin davranışları hakkında pazarlamacılara bilgi verir.

İşaretçiler ise küçük bir cihaz yardımı ve bluetooth aracılığıyla sinyal göndericilerdir. Müşterilere en yakın işletmeleri gösterirken işletmelere de en yakın müşterileri gösterir. Google location üzerinden işletmenizi işaretleyebilir ve potansiyel müşteriler size yaklaştığınızda onlara ulaşabilirsiniz. Google konum ekleme özelliği ile web sitenize işletmenizin konumu ekleyebilir ve potansiyel müşterilerin sizi kolayca bulmasını sağlayabilirsiniz.

İşletmeler konum verilerini dört farklı yolla kullanabilirler. Gelin bunlara bir göz atalım. İşletmeniz için konum verilerini nasıl kullanabilirsiniz?
Konum verileri, kullanıcı verilerini toplama ve analiz etme yetkinliğini bize sağlarken aynı zamanda kullanıcıların şirketiniz ile etkileşimini kişiselleştirmek için de kullanılabilir.

1. Müşterileriniz size yaklaştığında kendinize çekin.
Konum verilerinden yararlanarak potansiyel müşteriler işletmenize yakınlaştığında onlara işletmenizle ilgili bildirimler gönderin. Bunun için coğrafi sınırlama kullanılabilir. Müşteriler coğrafi sınırlama alanına girdiklerinde onlara anında ulaşın.

2. Temel metrikleri izleyen uygulamaları kullanın.
Kullanıcılarınız belirlediğiniz coğrafi sınırlama alanınıza ne zaman girip çıktıklarını izleyin ve en çok girilip çıkılan saat aralıklarında onlara ulaşın. Bunu yapmak size müşterilerinizin davranışları hakkında büyük bir bilgi sağlar.

3. Önceki ziyaretçilerinizi yeniden hedefleyin.
Çevrimiçi pazarlamacıların hepsi yeniden hedeflemeye alışkındır. Daha önceki müşterileri tekrar size yönlendirmek daha kolaydır ve satış imkanı daha yüksektir. Konum verileri ile bunu kolayca gerçekleştirebilirsiniz.

4. Nüfus hareketlerini gözden kaçırmayın.
İşletmenizin bulunduğu ya da yakınındaki şehirlerin belirli alanlarına coğrafi sınırlama uygulayarak ve konum verilerini kullanarak sadece size yakın olan değil diğer şehirlerdeki potansiyel müşterilerinizi de kendinize çekebilirsiniz. Isı harita programlarını kullanarak müşterilerinizin kimler olabileceğini tahmin edebilirsiniz.

İşletmeler konum verilerine yatırım yaparak büyük gelirler ve satışlar sağlayabilirler. Kolayca stratejik kararlar alabilirler ve değerli veriler toplayabilirler. Potansiyel müşterilerinizin konum verilerini işletmeniz için en iyi şekilde kullanabilmek, yönetebilmek ve yasal kurallara uygun hale getirmek istiyorsanız bize ulaşın! [email protected]

Yasal Uyarı: Yayınlanan her türlü yazı ve içeriğin tüm hakları Efilli Yazılım’a aittir. Kaynak gösterilse veya aktif link verilse dahi yazı, ses, video gibi her türlü içeriğin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz, yayınlanamaz, paylaşılamaz ve değiştirilemez.

Gelişmelerden Haberdar Olun
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.