İnternette Gizliliğinizi Geliştirmek için İpuçları

Konu internette gizlilik olduğunda, ziyaret ettiğiniz her web sitesinin ardında geride bıraktığınız verilerinizin dijital ayak iziniz olduğunun farkında olmanız önemlidir. İnternette daha iyi gizlilik sağlamak için alınabilecek birçok önlem vardır, ancak bazıları diğerlerinden daha fazla çaba gerektirebilir.

Örneğin, internet etkinliğinizi korumanın bir yolu Sanal Özel Ağ (VPN) kullanmaktır. Bir VPN, tüm internet trafiğinizi şifreler ve internete göndermeden önce bir aracı sunucu üzerinden yönlendirir. Bu, yalnızca aynı ağdaki kişilerin ne yaptığınızı görmesini engellemekle kalmaz, aynı zamanda ağınızı izleyen bilgisayar korsanlarının verilerinizi ele geçirmesini de engeller.

VPN programı, internete farklı bir yerden bağlanmanızı sağlayan bir yazılımdır. VPN'ler çoğunlukla internette anonim olarak gezinmek veya bölgelerinde engellenen hizmetleri kullanmak isteyen kişiler tarafından kullanılır. Peki, VPN ne kadar güvenli? Bilgisayarda VPN programı kullanmak bağlantınızı korur ve IP adresinizi gizler. Web sitelerinin ve diğer çevrimiçi hizmetlerin engellemesini kaldırmak için Sanal Özel Ağ (VPN) kullanmanızı öneririz.

İnternet Güvenliği Nedir?

İnternet güvenliği, verilerin, bilgilerin veya sistemlerin yetkisiz erişime, kötüye kullanıma, ifşaya, kesintiye, yıkıma veya değişikliğe karşı korunması ve aynı zamanda herhangi bir güvenlik açığına maruz kalmamasını sağlama süreci veya eylemidir.

İnternette her gün birçok güvenlik ihlali olmaktadır. Pek çok şirket, verilerini ve bilgilerini siber saldırılara karşı koruyacak kaynaklara sahip değildir - bu da genellikle işleri üzerinde feci etkilere yol açar. Şirketler, bu zayıflatıcı saldırıları önlemek için ağları ve uygulamaları için güvenlik duvarları ve antivirüs koruması gibi siber güvenlik çözümlerine yatırım yapmalıdır.

Veri Gizliliği Nedir?

Veri gizliliği, bir kişinin verilerinin yetkisiz kullanım, ifşa veya erişime karşı korunmasıdır. Kişisel verilerinin bilgisi dışında veya iradesi dışında kullanılmaması kişilerin hakkıdır.

Veri ihlallerindeki ve siber saldırılardaki artışla birlikte birçok kişi çevrimiçi güvenliklerini artırmanın yollarını arıyor. Böyle bir yol, bilgilerinizi şifreleyerek güvenliğini sağlamaya yardımcı olabilecek özel bir ağ olan bir VPN kullanmaktır.

VPN, yalnızca parolaya sahip olanların erişebileceği şifreli bir tünel üzerinden bağlanmanıza olanak tanır. Bu, internette dolaşırken hiç kimsenin verilerinizi engelleyememesini ve okuyamamasını sağlar. Bu, tüm verilerinizin korunduğu anlamına gelmese de: güvenli olmayan Wi-Fi kullanıyorsanız veya kişisel cihazlarınızı şifrelemezseniz, yakınınızdaki herhangi biri de bilgilerinizi ele geçirebilir ve okuyabilir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan her türlü yazı ve içeriğin tüm hakları Efilli Yazılım’a aittir. Kaynak gösterilse veya aktif link verilse dahi yazı, ses, video gibi her türlü içeriğin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz, yayınlanamaz, paylaşılamaz ve değiştirilemez.

Gelişmelerden Haberdar Olun
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.