Apple Cihazlar ve Uygulama Takibi

Kişisel verilerin korunması hakkında elektronik cihaz kullanıcılarının ve müşterilerinin farkındalığının artmasıyla birlikte apple, kendi cihazları üzerinde bir güncellemeye gitti. Uygulama takibi bir diğer adıyla apple app tracking özelliğini geliştiren marka, müşterilere uygulamaların kişiyi takip edip etmemesi konusunda tercih yapabilme hakkına sahip olmalarını sağladı.

Apple uygulama takibi nedir?

Apple app tracking, bir uygulamanın reklam sunma veya kişisel verilerinizi paylaşım amacıyla, diğer şirketlerin uygulamalarının veya web sitelerinin içerisindeki müşteri aksiyonlarını takip edip edemeyeceğini seçmelerine olanak sağlar.

Apple'ın iphone başta olmak üzere ipad, ipod ve apple tv cihazları için ios 14.5, ipados 14.5 ve tvos 14.5 yazılım güncellemeleri ile "uygulama takibi şeffaflığı" eklendi.

Kullanıcılara iki seçenek sunuluyor. ''app, diğer şirketlerin uygulamalarındaki ve web sitelerindeki eylemlerinizi takip etsin mi? '' sorusunu içeren bildirim ile karşılaşan kullanıcılar uygulama beni takip etmesin veya izin ver butonlarından dilediklerini seçebiliyorlar.
Uygulama beni takip etmesin diyen kullanıcılar ise aplikasyonun diğer hiçbir özelliğinden mahrum kalmadan, uygulamayı kullanmaya devam edebiliyorlar.

Apple app tracking i̇zinlerini yönetme

''takip etme'' ismi ile cihazınızın ayarlar bölümünde erişebileceğiniz apple uygulama takibi izinlerini yönetebilmeniz için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

  1. Gizlilik ayarlarına giderek eylemlerinizi takip etmek isteyen uygulamaların listesini görebilirsiniz.
  2. Iphone, ipad veya ipod touch'ta ayarlar > gizlilik > takip'e gidin. (apple tv'de ayarlar > genel > gizlilik > takip'e gidin. )
  3. Belirli bir uygulama için takip iznini kapatmak veya açmak üzere dokunun.

Cihazınızda yapacağınız bu küçük değişiklikler ile fikrinizi istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz. İzin verdiğiniz bir uygulamanın iznini geri alabilir veya bir uygulamanın sizi takip etmesine izin verebilirsiniz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan her türlü yazı ve içeriğin tüm hakları Efilli Yazılım’a aittir. Kaynak gösterilse veya aktif link verilse dahi yazı, ses, video gibi her türlü içeriğin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz, yayınlanamaz, paylaşılamaz ve değiştirilemez.

Gelişmelerden Haberdar Olun
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.